Nyår

Idag är det nyårsafton och min halvbror kommer hit någon gång mellan 7 och 8 för att fira med oss.

Vi ska äta oxfilé med potatisgratäng till middag, precis som nästan alla andra nyår, följt av en päron- och mandelkaka som jag ska baka ganska snart.

Vid tolvslaget ska vi äta snittar och dricka något glas champagne (men efter det håller jag mig till Trocadero - jag varken vill dricka eller tycker att det är särskilt gott).


Gott nytt år!!


Nyårsutstyrsel


1 kommentar

Julafton

Jag var så upptagen både igår och den 23:e så jag kunde inte önska er en God Jul, så God Jul i efterskott! (Fast det är ju fortfarande jul). Hoppas att ni alla hade en underbar julafton. Min var bra, men det var alltid roligare förr när vi firade med kusinerna, deras föräldrar och mormor och morfar (förhoppningsvis blir det så igen någon gång. Det känns mer speciellt när det int ebara är familjen)

Vi tittade på Kalle Anka klockan tre, såklart, och efter det hjälpte jag föräldrarna att förbereda julbordet. Vi åt klockan sju och det var, som vanligt mycket gott. Åh, vad jag älskar mammas Janssons frestelse. När vi alla var mätta och belåtna tittade vi på slutet av Polarexpressen som gick på TV (dubbat till svenska, men bra ändå) och sen blev det lite Karl-Bertil Jonssons Julafton, följt av Snögubben. Sedan delades julklapparna ut (se nedan). När alla hade fått sina klappar och provat de kläder man fick spelade jag, mamma och pappa The Beatles: Rock Band. Min halvbror tittade på och min "hel"-bror gick in till sig för att sitta vid sin dator (tråkmåns).

Kring klockan 2:30 gick jag och la mig för att jag var så trött.
I julklapp fick jag (står inget annat fick jag klappen av mamma och pappa):
- En röd skotskrutig kjol (ska antagligen byta till en mindre storlek)
- En rutig blus av mormor och morfar
- Tre par söta strumpor av mormor och morfar
- Ett armband av mormor och morfar
- Stings album If On A Winter's Night av min halvbror.
- Harry Potter och Halvblodsprinsen på DVD
- Quidditch Through The Ages av min bror (jag är en Harry Potter-nörd)
- Etui för en liten tanborste och "tandgel" (jag hinner inte alltid borsta tänderna på morgonen och kommer pga. det för sent)
- En receptbok med en massa spännande recept på chokladbakverk av Jörunn. Jag ska baka något av bakverken till nyårsafton.
- Pappa köpte 2100 Microsoft Points till hela familjen så att vi kunde köpa några nya låtar till The Beatles: Rock Band

Själv gav jag bort...
- En röd kopp med vitt mönster, fylld med choklad till min halvbror
- The Children Of Húrin av JRR Tolkien till min "hel"-bror
- Good Evening New York (2 skivor och en DVD av en Paul McCartney-konsert) till pappa
- The Broken Window av Jeffery Deaver till mamma
1 kommentar

Julig dag

Idag har hela dagen handlat om julen!

Jag hade tänkt gå upp klockan 10 i morse, men av någon anledning vaknade jag redan klockan sju. Efter att ha spelat Hexic ett tag på vår Xbox slog jag in Jörunns julklapp. Eller rättare sagt: inspekterade när mamma slog in den. Jag är helt värdelös på att slå in klappar om de inte är helt raka och vinkelräta.

Efter det var det dags för julavslutning i skolan och efteråt åkte jag för att köpa de två sista julklapparna, så nu är jag helt klar med det. Det är väldigt skönt! Jag hittade även två ursöta tomtar som kan sitta, med benen hängandes, på en hylla någonstans. Jag ska nog köpa dem till mormor och morfar senare. Jag ska få en julklapp av dem även fast vi inte firar julafton med dem så det är bara rätt att de får en klapp.

Vid halv fyra-tiden blev jag upplockad från trottoaren av familjen för att leta reda på en julgran. Till slut hittade vi en jättefin, tät, om än liten, gran. Än så länge har vi bara belysning i den. Julgranspyntet ska inte upp förrän imorgon kväll.

Sedan vi kom hem har det bakats lussebullar, kokats knäck och chokladkola, samt julpyntats. Knäcken blev något bränd så vi ska göra en ny sats imorgon.


Imorgon ska jag hjälpa min bror att hitta julklappar till de andra. Han har inte haft tid att köpa några för att han har varit sjuk, men vi har kommit på vad han kan ge till alla utom mamma och jag har gett honom "diskreta" tips  på vad han kan ge mig.


Jag är alldeles för trött för att ta några foton idag, men ni får nog se några imorgon.
0 kommentarer