Nyår

Har ni några planer för nyårsafton än? Jag ska "bara" vara hemma. Pappas och Lenitas vänner (från annandagens julbord) kommer över och vi ska äta god mat, titta på fyrverkerier, etc.

Till middag blir det oxfilé och hummer. Åh, vad gott! Hummer äter man ju inte precis varje dag. Till efterrätt blir det troligtvis frusen polkagrispaj som jag ska baka och vid midnatt snittar i alla möjliga former tillsammans med champagne (fast inte för mig. Det blir nog päron- eller äppelcider istället).
1 kommentar

Julaftonslista

Den här listan hittade jag hos Jul I Laloland. Det allra bästa med den här listan är att man kommer kunna göra om den varje jul.

Bästa presenten du fick:
Jag älskar alla mina klappar, men den allra bästa var nog den externa hårddisken jag fick av pappa. Jag vill att mina bilder och texter ska vara säkra om de datorn (skrev fel) skulle krascha. Dessutom har jag bara 1GB minne kvar i laptopen så jag behöver frigöra lite utrymme.

Bästa presenten du gav:
Det måste nog vara den till Robert, trots att han inte har fått den än, men något känns extra bra med den julklappen.

Roligaste presenten du gav:
Jag gav inte någon "rolig" klapp, egentligen... Den till mormor och morfar var väl roligast för mig iallafall, eftersom jag gjorde den själv (porträtt av dem).

Roligaste presenten du fick:
Antagligen slickepotten jag fick av Lenita, eftersom den var så oväntad. Men den kommer komma väl till användning.

Godast på julbordet var:
Jag äter allt tillsammans så det är hemskt svårt att svara på det. Men Janssons frestelse är en ständig favorit och årets (av Lenitas mamma) gjorde mig inte besviken. Dessutom var våra köttbullar urgoda.

Äckligast på julbordet var:
Inget. Vi hade bara sånt jag tycker om i år. Ingen inlagd strömming, vilket alltid har varit det enda jag inte har ätit.

Det bästa jag såg på tv på julafton var:
Kalle i all ära; det blir inte jul utan Kalle, men Karl-Bertil Jonsson är så underbar!

Det roligast vi gjorde på julafton var:
Äta och ha det trevligt vid julbordet och så att öppna julklapparna.

Julaftons största miss i år var:
Kan inte komma på något, faktiskt. Det var en väldigt lyckad julafton.

Till nästa julafton ska jag:
Göra en ordentlig julplanering så att man slipper stressen, och köpa alla julklappar i god tid.

Det bästa den här julaftonen var:
Trevligt sällskap, fina islyktor på balkongen god mat

I år glömde jag att:
... kan inte komma på något.
2 kommentarer

Extra julfirande

Vi har haft lite julfiranden även efter julafton. Igår (juldagen) åkte vi hem till Lenita där vi delade ut lite fler julklappar till och från Linn och Tove. De fick varsin kopp av mig, eftersom jag tycker att alla borde ha en personlig kopp som tillhör endast en själv. Av Tove fick jag ett superfint armband som passar jättebra med mitt Pandora-armband och av Linn fick jag en duschcrème som doftar jättegott.

Idag fick vi besök av pappas och Lenitas vänner (de träffades på deras bröllop - Lenita var vittne och pappa var kyrkvaktmästare) och hade ett till julbord med resterna från julafton. Det är så gott med julmat. När de åkte hem delade vi ut Roberts julklappar. Tyvärr har min julklapp till honom fortfarande inte kommit fram så den får han senare. Han var helt bombsäker på att han skulle få spele The Saboteur av mig, men när han fick det av pappa blev han väldigt osäker på vad han kommer få av mig. Vad bra!

Nu ska jag ta och lägga mig. Imorgon blir det julfrukost med risgrynsgröt och julskinka och sen ska vi se Inception som Robert fick av pappa. Jag har inte sett den, men Robert säger att den ska vara jättebra och vi brukar ha liknande smak när det gäller filmer.

Armbandet till vänster i bilden fick jag av Tove
0 kommentarer