4 månader

Idag är det prick 4 månader till julafton, så nu tänkte jag börja fundera ut vad alla ska få i julklapp. Robert ska nog få lite saker från 30 Seconds To Mars och Paramores nätbutiker, eftersom de är hans favoritband, men jag vet inte vad jag ska ge till de övriga ännu.
5 kommentarer

Årets första lista

Den här listan kommer från Lisas Vinterland.

1. Hur mycket längtar du till julen just nu på en skala 1-10?
3. Jag längtar just nu mer till hösten som är väldigt nära nu. Det känner man i luften och ser man på träden. Men lite har jag börjat längta efter julen.

2. När vill du att första snön faller?
I slutet av november. Då hinner man ha snö innan julen börjar och förhoppningsvis stannar den hela december och en månad eller två efteråt. Jag älskar snö, men den stannade lite väl länge förra vintern.

3. Köper du levande gran, hugger en själv i skogen eller använder plastgran?
Vi köper alltid en levande gran. Plastgran skulle jag aldrig kunna tänka mig. Och vi har ingen möjlighet att hugga egen gran.

4. Har du redan börjat förbereda inför julen, isåfall vad?
Jag har börjat planera lite i mitt huvud, men inte mer än så.

5. När tycker du det är okej att börja med julens sysslor?
Någon gång i november. Det riktga julandet börjar vid första advent.

6. Finns det något du vill göra annorlunda detta år motför tidigare år?
- Mer julbakande. Det har jag inte riktigt tagit mig tid för förut, men i år tänker jag iallafall försöka hinna med pepparkakor, lussebullar, mjuk pepparkaka och kanske något eget påhitt.
- Egna julkort. Men det är endast om jag känner att jag hinner med det.
- Gammeldags klappinslagning (lackade, osv.). Jag hade tänkt göra det förra året, men när det väl blev dags att slå in paketen orkade jag inte.
- Köpa julklappar i tid!

7. När börjar du köpa julklappar? För sent eller i god tid?
Tyvärr blir det oftast lite för sent, men i år ska jag verkligen försöka fixa klappar i tid så att jag har tid för annat julbestyr.

8. Om förra julen fick betyg, vilket skulle du ge? Motivera.
6. Det var en bra jul, men tyvärr hann jag inte med allt jag hade velat göra. Dessutom var det min första julafton utan mamma och min bror (fast jag firade dagen innan med dem och mormor och morfar).

9. Föredrar du att vara många eller få på julafton?
Många, men inte för många. Runt tio!

10. Om du fick välja; nämn tre personer du skulle vilja spendera en julhelg med och varför.
Det här är svårare än jag trodde.

Gerard Way, sångare i My Chemical Romance. Han har alltid så intressanta saker att säga så att bara sitta och lyssna på honom prata skulle vara hur underbart som helst. Han och pappa (som också är bra på att prata skulle nog kunna hålla en superintressant konversation och jag älskar att lyssna på bra konversationer. Sen skulle han väl kunna sjunga någon jullåt om han kände för det...

Det allra bästa vore att träffa hela bandet samtidigt... men de är över 3 personer så...

(Den här bilden av Gerard Way har jag ritat)


Darren Criss. Jag skulle helt enkelt vilja lyssna på honom spela musik och sjunga.Claudia Black. Hon är en de skådespelerskor jag tycker bäst om och är en sån där person som jag kan lyssna på hur länge som helst, bara för att hon har en sån underbar röst.
2 kommentarer

Halloj!

Jag ser att en del julbloggar har börjat skriva nu. Det är kul att veta att jag inte är den enda vars tankar drar mot julen ibland redan nu. Jag har även märkt att jag får några besökare här varje dag och det är jättekul!

Än startar inte mitt regelbundna julbloggande, men om en eller två månader borde det starta. Det beror lite på hur mycket juligt det finns att skriva om.

Jag har bestämt att det är bäst att jag stannar här än att förflytta mig till tumblr. Det jag har där räcker gott som det är.


Vad har hänt sen sist?
- Pappa har förlovat sig och hans fästmö har flyttat in.
- Jag har gått med i en kör. Det ska ske några förändringar som inte är särskilt kul, dock, så vi får se om jag stannar. Gör jag det ska vi ha adventskonsert (där ni är välkomna, om ni vill komma. Mer info om det senare när jag vet mer).
- Jag har börjat en bagar- och konditorutbildning. Det praktiska är roligt men det teoretiska mindre roligt, som vanligt. Jag hoppas på att vi gör lite jultemade saker i december, men antagligen blir det mest såna bakverk som de flesta bagerier gör, men vi får väl se. Lussebullar blir det säkert iallafall.
- Jag har blivit helt galen i bandet My Chemical Romance. På tiden, tycker nog min bror som har varit ett fan i flera år.
0 kommentarer