Gott nytt år!

Nu är det en knapp halvtimme kvar av 2012. På bordet står ett par snittar och överblivet godis från julfirandet och i ugnen står en brie- och nöttårta (enligt Ernst Kirchsteigers recept). Vädret är hemskt, men det är inte dimmigt som förrförra året iallafall, så vi kommer nog få en fin fyrverkerishow. Mer prat om julafton och nyårsafton kommer imorgon för ikväll är det umgås med familj som gäller.
1 kommentar

God jul!

Då var det julafton. December har gått på tok för snabbt i år, men det är mysigt ändå.
Dagen har börjat med en sen frukost  bestående av rigrynsgröt. Nu tar vi det lite lugnt ett tag. Hoppas ni får en härlig julafton.
 
Såhär ser mors julgran ut. Den är kort och knubbig, men jag måste säga att den är fin ändå. Vi var väldigt sent ute eftersom vi köpte den när jag och Robert kom ner till Göteborg i förrgår. Nästa gång vi firar jul här får de köpa en julgran utan oss.
 
 
Förresten kom ju aldrig receptet på limepraliner och saffranskakan upp här. Jag tänkte lägga upp dem inom de närmsta dagarna så att man kan göra dem till nyår om man känner för det. Annars ligger de och väntar i bloggen till nästa jul. Jag har varit lite för upptagen för bloggande de senaste dagarna.
1 kommentar

Mot Göteborg

Om ungefär en timme beger jag mig mot centralen för att åka till Göteborg och julfirande med mamma.  Tydligen snöar det i Göteborg nu så chansen till en vit jul har ökat lite iallafall. Om någon känner att de behöver recept på något att baka eller en pralin kommer jag lägga upp ett recept på en saffranskaka och på limepraliner senare ikväll eller under morgondagen.
 
Håll tummarna för att tågtrafiken fungerar som den ska idag.
0 kommentarer