Pyntardag

Idag är det minusgrader, äntligen, och på vissa tak ligger frost! Tyvärr verkar minugraderna inte hålla sig kvar. Redan på tisdag kan det bli upp til 7 grader ute... i december. Så ska det väl ändå inte vara? Kallt inomhus är det iallafall. Elementen är fortfarande inte igång!
 
Det är snart dags för mig att ta mig ner till källaren för att bära upp julkartongerna. Det skulle ha gjorts igår, men blev aldrig av så istället gör jag det idag. Orkar och hinner jag hade jag även tänkt baka lussebullar. Men vi får väl se hur det går. Julgardinerna satte jag upp igår och att vakna upp till dem var verkligen helt underbart. Jag känner redan att julkänslan är på väg så när pyntet är framtaget är jag helt säker på att julkänslan äntligen kommer infinna sig. Om jag bara kunde övertala pappa att sätta upp julgardiner i resten av lägenheten... De bidrar så mycket till stämningen.
 
Foto från 2010 års pyntning. Saknar verkligen gardinerna.
1 kommentar

Lite blandat

November har alltid varit en tuff månad för mig när det kommer till julbloggandet. De där julkänslorna som pockar upp någon gång i oktober har svalnat av lite och det finns inte särskilt mycket nytt att skriva om heller. Även avsaknaden av snö eller några tecken alls att vintern är på väg gör att julkänslan försvinner lite.
 
Tyvärr har jag också varit urusel på att läsa och kommentera andras blogginlägg och jag har helt missat meddelandena om att Petra Mede blir årets julvärd och att årets julklapp är råsaftcentrifugen. Jag har flera hundra inlägg som väntar på mig så jag ska ta mig en liten stund för att skumma igenom bloglovin och ta mig igenom inläggen.
 
Idag ska jullådorna plockas upp ur källaren så att vi kan börja med adventspyntandet och jag är nästan 100% säker på att julstämningen kommer att infinna sig så fort adventsstjärnorna är uppe. Så är det varje år. Även gardinerna för sovrummet ska strykas så att de kan sättas upp imorgon.
 
Igår provkokade jag knäck för att se vilken temperatur som faktiskt blir bäst. Förra året kokade jag den till 125 grader och igår 130. Vid 125 blir den enligt mig alldeles för mjuk, men vid 130 är den ett uns för svårtuggad så när jag gör nästa sats till julaftons gottebord tänker jag ta smeten från plattan vid 128 grader. Det borde bli ett bra mellanläge. Gott blir det iallafall.
 
0 kommentarer

Adventskonsert i Stockholm

Då var det söndag och endast en vecka kvar till första advent och bara en månad till julafton. Tiden går alldeles för snabbt nuförtiden. Kanske går den lite långsammare när jag väl börjar på mitt nya jobb.
 
Vill ni gå på en konsert till första advent vill jag bjuda in er alla till Maria Magdalena kyrkas adventskonsert där körerna Maria Magdalena Gospel, Youth Alive (min kör), Cross Unit och barnkörerna Big, Hope och Joy medverkar. Jag har varit med på dessa konserter två gånger tidigare och de brukar bli väldigt fina.
 
Det blir fullt snabbt, så kom ett litet tag i förväg.
 
Datum: 1 december 2013
Plats: Maria Magdalena kyrka (Bellmansgatan 13, Stockholm)
Tid: 16:00
Pris: Fri entré
adventskonsert adventskonsert 2013 julkonsert julkonsert 2013
1 kommentar