Julgransfåglar

Jag har varit på besök i Göteborg de senaste dagarna vilket innebär att jag inte har bloggat eller ens läst några andra bloggar (jag har säkert hundratals inlägg att läsa ikapp!) under veckan.
 
När jag är i Göteborg brukar jag nästan alltid vilja gå till Balders Hage. De har visserligen en webbshop, men eftersom det är en så mysig butik är den bra mycket härligare att besöka på riktigt. Självklart blev det ett besök den här gången eftersom jag (helt korrekt) gissade att de fått in sitt julsortiment.
 
Nu är det så att jag kan vara otroligt snål när det kommer till att köpa saker till mig själv så det enda jag kom därifrån med var de här lirarna som jag har tänkt ska få umgås med domherrarna i julgranen. Där kommer de att göra sig perfekt! 
 
 
3 kommentarer

Tack!

Jag hoppas att ni ursäktar att det har blivit lite skralt med inlägg de senaste dagarna. Jag har haft så mycket annat för mig, bl.a. ommöblering och rensning av gamla saker, så när jag väl har suttit ner vid datorn har jag inte haft varken fysisk eller mental ork för att göra något annat än att bara scrolla mig genom min Tumblr-dashboard. Förhoppningsvis har jag mer ork under den här veckan.
 
Imorgon fortsätter vi med jullåtar i kören och jag hoppas på att få lite mer konkret information om julkonserterna så att jag kan uppdatera er om tid och plats och bjuda in de av er som kanske vill komma och lyssna.
 
Jag vill passa på att återigen tacka de som lämnade så fina kommentarer om min konst i det förra inlägget. Ni gjorde mig otroligt glad, ska ni veta! Det var väldigt svårt att sluta le, trots att det värkte i ansiktsmusklerna. Jag lovar att lägga upp fler bilder i bloggen, så fort jag har några juliga/vintriga sådana att visa. Kan ni inte vänta får ni hemskt gärna ta er en titt på min DeviantART-sida eller min konstblogg. I den sistnämnda lägger jag upp "in progress"-bilder, skisser, m.fl. för att dokumentera hur mina bilder växer fram.
 
Jag håller just nu på med en ny bloggdesign som jag hoppas att ni kommer tycka om.
 
Än har snön inte kommit till Stockholm, men jag hoppas på att få se den här utsikten igen snart.
1 kommentar

En presentation

Det är många andra julbloggare som har skrivit lite om sig själv i sina bloggar och nu är det väl min tur då.
 
Det här fotot är ett par år gammalt, men jag har inte ändrats så mycket sedan det togs.
 
Ellinor heter jag, om det var någon som inte hade gissat sig till det redan. Jag är 22 år och bor i Nacka, strax utanför Stockholm, tillsammans med min bror Robert och pappa och här har jag bott sedan jag var en månad gammal. Mor min har jag nere i Göteborg eftersom hon och pappa separerade strax innan julen 2009 och nu har nya partners.
 
Mina största intressen ligger i det kreativa. Jag sysslar mycket med konst (gärna digital), webbdesign och annat där jag får använda mig av min konstnärliga ådra. Musik är en annan stor passion. Jag har spelat piano i elva år och särskilt under julen är det roligt att dra fram de gamla notböckerna och spela alla fina julsånger. Utöver det sjunger jag tillsammans med min underbara kör Youth Alive varje tisdagkväll, vilket är höjdpunkten i min vecka. Jag är även mycket intresserad av att baka, speciellt under julen.
 
Ett annat stor intresse är att följa alldeles för många TV-serier - både sådana som fortfarande går och ett par som tog slut för flera år sen. Stargate, Farscape, Once Upon A Time, Supernatural, m.fl. 
 
Det här självporträttet blev fjolårets julkort.
 
Julen har jag alltid älskat, ända sedan jag var pytteliten. Julafton var höjdpunkten på året (som om det inte är det fortfarande), men även om jag tyckte om att få klappar på kvällen och myset tillsammans med släktingarna var det alltid julaftonmorgnarna jag såg fram emot mest. Jag tror jag ska berätta om min barndoms julaftonsmorgnar (eller jular i allmänhet) i ett annat inlägg vid ett senare tillfälle så jag kommer inte prata om det nu.
 
När jag var barn ville jag att julafton skulle komma fort. Men det hände såklart aldrig. De där 24 dagarna fram till dagen med stort D tog alltid evigheter. Nu tycker jag att advent far förbi alltför snabbt. Det är knappt att man hinner supa in julstämningen innan det är slut och allt pynt ska bäras ner till källaren igen. Därför är det så härligt att blogga om julen. Jag får tillfälle att dela min jullängtan med andra julälskare som inte tycker att jag är knäpp när jag börjar prata om julen redan i september eller till och med tidigare. Julen dras dessutom ut under en längre tid än bara december månad.
9 kommentarer