Julafton 2014

GOD JUL allihop!
 
De senaste dagarna har varit ett evigt arbete för att få ihop julen så att blogga har inte hunnits med. Hemmavid har det lagats mat, gjorts godis, granen har blivit klädd etc. I måndags åkte jag ner till Göteborg för att fira jul med mamma och oj så skönt det är att ha varit ledig ett par dagar. Jag gjorde helt klart rätt i att ta ledigt 22:a och 23:e december.
 
Sedan jag kom ner har det lagats ännu mer mat och gjorts ännu mer godis. Limepraliner, minibiskvier, knäck hemmagjord bounty... MUMS! Jag inser nu att jag inte har delat med mig av receptet för limepralinerna. Det måste jag såklart ändra på, men det får bli en annan dag.
 
Det börjar snart bli dags för mig att byta om till julklädsel, trots att jag ännu inte har bestämt om jag ska ha klänning eller kjol...
 
Ha nu en underbar julafton. Jag återkommer troligen till bloggen om ett par dagar när det blir dags för nyårsförberedelser.
 
Mammas julgran
1 kommentar

Nu är den här!

En vecka kvar till julafton och äntligen har snön kommit! Förhoppningsvis får den stanna ett tag.
Tyvärr ser det inte ut att bli en vit jul i Göteborg och det är där jag firar jul i år. Istället blir det regn, regn och åter regn...
 
Jag har nu införskaffat alla utom en julklapp, fast jag kan inte direkt säga att det på något sätt är imponerande. I år köper jag nämligen bara klappar till tre personer - mamma, pappa och Robert. I min familj ger vi normalt bara julklappar till de vi faktiskt firar jul med (eller i pappas fall, "julafton" på nyårsafton) och i år blir det inget stort firande. Jag tycker om att vara många till jul men i år känns det faktiskt skönt med ett litet firande. Det känns lagom.
 
Imorgon har jag tänkt att jag köper med mig någon färdigmat, alternativt äter rester av dagens Carbonara, till middag - Allt för att ha tid att göra julgodis. Chokladkola, Limepraliner, Pappas favoriter (namnlösa) och minibiskvier. Det bör inte vara omöjligt. Jag måste ju faktiskt inte bli klar redan imorgon.
 
På fredag ska granen tas in från balkongen och kanske sätts även den nya 12 meter långa ljusslingan i. Här ska det bli ljus, banne mig! Resten sätts upp på lördag när grenarna har fått fläka ut sig lite. Som jag längtar.
 
På hemväg från jobbet.
0 kommentarer

Två veckor

Då var det den 10:e december och endast två ynka veckor till julafton!
 
Igår hade kören genrep inför vår Luciakonsert på söndag. Lite konstigt känns det att ha det dagen efter Lucia, men det gör kanske inte så mycket. Förhoppningsvis mår min hals bättre då än den gjorde igår. 
 
Något annat jag ser fram emot den här veckan är att pappa och jag har tänkt köpa julgran på lördag. Kanske får vi även med oss brodern min. Då ska jag även på att passa på att ha en bagar-/godismakardag. Saffran och jäst är inköpt så lussebullar blir det definitivt! Den är ju ändå Luciadagen på lördag.
 
Om nu bara regnet ville bli till snö istället, men det är väl för mycket att hoppas på om man ska tro på det här...
 
 
0 kommentarer