Pyntardag för med sig svårigheter

Den här pyntardagen har inte exakt gått som en dans på rosor. Vår källare är överbelamrad så bara att få upp jullådorna var lite av ett projekt.
 
Jag har dessutom blivit tvungen att åka iväg och handla två gånger. Första gången för att införskaffa blockljus och mossa till adventsljusstaken för det hade jag totalt glömt bort. Andra gången för att vi tydligen inte hade tillräckligt med glödlampor för adventsstjärnorna och de vi faktiskt hade dog så fort de skruvades in i sockeln... bara att hiva fram cykeln igen. Det är iallafall något positivt med att snön inte är här än - Det går snabbare att ta sig fram.
 
Jag har även upptäckt att inte bara en, utan två sladdar till stjärnorna har slutat fungera. Som tur är hade vi en reserv från någon gammal stjärna som har lämnat det här livet. Men det betyder ändå att en stjärna saknas. Det blir bara att införskaffa en ny... Min Betlehemsstjärna är på bristningsgränsen så det blir väl en sån.
 
Att ensam ordna med julpyntandet är roligt, men det kan också bli slitsamt. Nu är iallafall den första fasen av pyntandet i stort sett klar. Jag ska bara stryka och sätta upp gardiner till mitt sovrum så är det klart. Att ta ner jullådorna igen väntar vi med tills imorgon för annars har jag ingen ork kvar till morgondagens konsert.
 
Årets adventsljusstake
0 kommentarer

Juljobb

Vi har julat till det rejält på jobbet idag. Eller så mycket vi har kunnat iallafall... Jag och min närmsta kollega är tydligen båda enorma julnördar och skulle egentligen vilja pynta ännu mer än vi redan har gjort. Vi måste helt enkelt lägga band på oss. Tyvärr kan jag inte visa några foton eftersom man inte får fota på kontoret, men jag lovar er att det är fint.
 
Den enorma granen är klädd, vilket inte var ett helt lätt jobb för att den är så hög - Jag skulle gissa på 3,5-4 meter. Vi fick stå på stegar och använda oss av långa pinnar för att få upp alla dekorationer. Men vi var så stolta när vi väl var klara! Vi har även ställt fram ett gäng tovade tomtar på receptionsdisken där de sprider julstämning och fr.o.m. nästa vecka hoppas vi på att få amaryllisar till disken istället för de vanliga buketter vi brukar ha.
 
Behagade bara snön att visa sig vore julstämningen på topp!
 
Nu är det dags för mig att göra iordning lite i sovrummet så att jag kan pynta ordentligt på lördag.
 
Kan den snälla visa sig?
1 kommentar

Julkänslan är äntligen här

Idag är det exakt en månad kvar till julafton och jag har så otroligt svårt att förstå det. Det borde väl vara åtminstone två månader kvar, eller? Nu börjar snart den mest underbara tiden på året, hörrni. Såhär spänd har jag inte varit på länge! Det är så roligt att verkligen ha julkänslan tillbaka.
 
På jobbet har de tagit in en enorm gran som bara väntar på att bli klädd. Eftersom jag jobbar i receptionen innebär det att det blir mitt och mina kollegors jobb. De andra verkar inte särskilt hypade, men ni förstår förstås att jag inte kunde vara gladare. Jag tar gärna hela dekorationsjobbet ensam! Det kan ju knappast ens räknas som arbete, i min mening, utan är bara roligt.
 
Trots att regnet öser ner där ute kände jag en sån julkänsla idag att jag inte kunde hjälpa att införskaffa en mini-julstjärna, jultvål med doft av pepparkaka och årets julgåva av Lantliv som jag tror får bli min kvällslektyr idag. Jag läser aldrig tidningar, men Lantlivs julspecial måste läsas. Det har blivit tradition för mig.
0 kommentarer