Juliga fönster

Jag lovade er att jag skulle visa er hur mitt julpyntande ser ut än så länge och det tänker jag göra nu. Det kommer bli mer pyntning ju närmre jul vi kommer. Mitt sovrumsfönster visade jag er i söndags, men här kommer lite mer. Som ni ser har jag fokuserat på fönster.
 
Ytterdörren:
 
I köket:
 
Vardagsrummet:
 
En "korridor" från hallen till några sovrum
0 kommentarer

Julgodisburkar

Idag kokades det knäck, och med det är Nordgrens godistillverkning igång för den här julen! Härligt!
 
Något jag tänkte på när jag plockade upp julgodisburkarna ur lådorna i lördags var att jag bara tar för givet att alla har särskilda burkar för sina julgotter (och för all del förutsätter jag tydligen att alla gör sitt eget godis också). Men det är klart att inte alla är som jag. För mig vore det fel att inte ha en särskild burk för mitt julgodis. Det är bara så det ska vara, eftersom det har varit så så länge jag har levt.
 
Har ni särskilda julburkar, eller använder ni samma burkar som används till annat under året?
 
Såhär ser mina burkar ut, minus en glasburk med rött lock med vita prickar som jag glömde ta med i bilden.
1 kommentar

Det är något magisk med att vakna upp till det här

 
Till frukost blev det pannkakor kryddade med kardemumma och kanel, och nu snöar det! Kan man ha en bättre första advents-morgon?
 
Största delen av gårdagen spenderades med att julpynta i lägenheten. Under tiden såg jag tre olika julfilmer: Holiday in Handcuffs, Once Upon A Holiday och The Mistletones.
 
Holiday in Handcuffs var en konstig film med ett märkligt budskap, tycker jag: gör det där galna (som att kidnappa en man för att imponera på familjen). Det kan ge dig lycka! Rekommenderas inte, och ska jag vara ärlig såg jag den bara för att glädja mitt yngre jag som älskade Sabrina: Tonårshäxan. Melissa Joan Hart spelar nämligen huvudrollen.
 
Once Upon A Holiday var en helt okej film. En lagom mysig film om en prinsessa som kommer till New York och flyr sina prinsessansvar för att återfinna den julglädje hon hade innan hennes föräldrar dog.
 
The Mistletones var jag tveksam till till en början, men jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den. Det är en feelgood-film om Holly som alltid har velat sjunga i gruppen Snow-Belles, men som skapar sin egen grupp när de väljer en annan sångerska. En film som gör mig glad och som innehåller en massa julmusik. Helt rätt när man sysslar med julstöket.
 
Senare ska jag vis er hur jag har dekorerat lägenheten.
0 kommentarer