Inte än... men snart! + Reklamen är borta

Alltså, vissa dagar kan man inte annat än att vara glad. Morgnarna blir allt kallare (tänk att man kan bli så lycklig  över att fingervantarna måste åka på på morgonen om man ska klara kylan), på marken ligger ekollon och träden blir mer och mer gula och röda. Hösten är här! Kanske är det inte meteorolgisk höst här i Stockholm än, men för mig är det definitivt höst nu.
 
OCH jag fick idag se detta i min ICA-butik:
 
Det blev inget köp för jag har ändå mina regler som jag måste följa för att december ska bli så speciell som möjligt: dvs. ingen julmusik, ingen julmust och inga pepparkakor, etc. innan tidigast november och det ätbara väntar jag gärna på till advent. Jag vet helt enkelt att suger jag inte på karamellen lite längre blir jag inte nöjd.
 
Det är som den julafton när vi barn (jag, min bror, och våra kusiner) fick som vi ville och tomten kom innan middagen. Just då var vi superglada, men när det sen inte fanns något att se fram emot efter att ha ätit middag var det inte så roligt längre, och tomten kom aldrig tidigt igen.
 

Har ni förresten sett att det inte längre är någon reklam på bloggen? Jag har nämligen skaffat mig ett pro-konto så att ni (och jag) slipper se det! Jag har även registrerat min egen domän så inom några dagar kan ni hitta mig på ellinorsjul.se. Yippie!
0 kommentarer

Planerar

Det är så roligt att titta på statistiken för den här bloggen och redan nu se att det dagligen kommer in flera personer som läser bloggen. Det är verkligen motiverande!
 
Jag har de senaste dagarna suttit och planerat för årets bloggsäsong. Eller ja, egentligen har jag gjort det sedan förra julen, men inte lika fokuserat som nu. Jag har en lista på min onedrive så att jag alltid kan dra upp dokumentet på datorn eller i mobilen så fort jag får en bra idé. Jag har så många idéer och hoppas innerligt att jag kommer hinna med alla och kommer börja så smått nu. De mer regelbundna inläggen dyker upp senare när hösten faktiskt är här och julfixandet börjar på riktigt.
 
Så fort lönen kommer på fredag har jag dessutom tänkt skaffa mig ett pro-konto på blogg.se så att både ni och jag ska slippa se de enorma annonserna.
 

 
Det var svinkallt när jag gick hemifrån i morse. Snart är det nog dags att byta från skinnjackan till höstkappa, men det är jag knappast ledsen över. Sommaren har "overstayed its welcome", enligt mig och jag är redo för hösten och julförberedelser!
 
Extra mycket längtan efter jul känner jag när jag ser lasset med satsumas som kommer med fruktleveransen till jobbet varje dag och inte minst när jag fick se detta i min ICA-butik:
 
 
Jag tycker inte ens om skumgodis och tycker dessutom att det här låter som en så skum (no pun intended) smak på godis, men var väldigt nära att köpa en påse bara för sakens skull... Fast lite självkontroll har jag iallafall.
2 kommentarer

Blossa 16

Nu är jag, som bekant, inte särskilt förtjust i starkglögg utan föredrar lättglögg. Men jag är ju julbloggare och då är det väl ändå min plikt att rapportera om när Blossa annonserar årets smak?
 
Såhär skriver Blossa om årets glögg: Kråkbär
BLOSSA färdas årligen till nya platser i världen för att smaksätta sin årgångsglögg. Tidigare har koordinaterna ställts in på bland annat England, El Salvador och Japan. BLOSSA 16 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar.
 
Ibland önskar jag verkligen att de kunde göra en lättversion av deras årgångsglögg för detta tycker jag låter väldans gott, men tyvärr är smaken av alkohol något jag inte står ut med. Tack och lov finns det ju en hel drös med goda lättglögger. Flaskan tycker jag är sjukt snygg, dock, så det är nästan att jag skulle kunna köpa den bara för estetiken. Grönt och guld är så fint ihop.
 
 
Blossa Blossa 16 Blossa 2016 Blossa årgångsglögg
2 kommentarer