Blossa 16

Nu är jag, som bekant, inte särskilt förtjust i starkglögg utan föredrar lättglögg. Men jag är ju julbloggare och då är det väl ändå min plikt att rapportera om när Blossa annonserar årets smak?
 
Såhär skriver Blossa om årets glögg: Kråkbär
BLOSSA färdas årligen till nya platser i världen för att smaksätta sin årgångsglögg. Tidigare har koordinaterna ställts in på bland annat England, El Salvador och Japan. BLOSSA 16 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar.
 
Ibland önskar jag verkligen att de kunde göra en lättversion av deras årgångsglögg för detta tycker jag låter väldans gott, men tyvärr är smaken av alkohol något jag inte står ut med. Tack och lov finns det ju en hel drös med goda lättglögger. Flaskan tycker jag är sjukt snygg, dock, så det är nästan att jag skulle kunna köpa den bara för estetiken. Grönt och guld är så fint ihop.
 
 
Blossa Blossa 16 Blossa 2016 Blossa årgångsglögg
2 kommentarer
Carin

Du kan ju testa med att koka den lite extra länge så att alkoholen försvinner. :)

Svar: Bra idé! Det kanske jag provar, Men känner jag mig själv rätt är jag för lat för att göra det. Brukar inte ens koka lättglöggen utan mikrar en liten mugg.
Ellinors julblogg

Carin

Kom på en annan sak: du kan ju använda glöggen som smaksättning i bakverk och praliner. Koka den i en tryffel så försvinner alkoholen. Detsamma gäller om du bakar kakor i ugn. Då blir bara själva glöggsmaken kvar. :)

Svar: Gud vilken rolig idé! Det ska jag nog prova, faktiskt.
Ellinors julblogg