Julklappar

Eftersom jag går i skolan i stan bestämde jag mig för att leta efter julklappar (och göra andra ojuliga saker som att prova stövlar på DinSko) när jag ändå var där och jag tror att jag kan ha hittat julklappar till mamma, pappa och brodern. Jag är säker på att ingen av dem läser den här bloggen så jag kan avslöja vad jag kanske ska köpa:

Pappa ska kanske få en biografi om Keith Richards, om jag inte kan hitta John Lennons remastrade album Walls And Bridges, som han har önskat sig.

Mamma får nog en kriminalroman av Jeffery Deaver. Hon fick en av hans böcker i födelsedagspresent och hon älskade den, så jag tror att hon kommer tycka om den här också. Vad den här hette minns jag inte.

Min bror
, Robert, ska få The Silmarillion eller The Hobbit av JRR Tolkien. Än så länge kan jag inte bestämma mig.
0 kommentarer

Engelsk julblogg

Nu har jag kört igång min engelska julblogg som jag bestämde mig för att skapa redan i Augusti. Den innehåller vissa av de saker jag skriver om här, men den kommer att handla allra mest om Svenska traditioner (både gamla och nya) och är mest till för utländska läsare som kanske är nyfikna på hur vi firar jul här. Kanske blir ni, som  jag, överraskad av vissa faktan om julen som jag har hittat under mitt letande av information.'

Jag drar igång bloggen på riktigt imorgon och har en plan så ni kan vara säkra att det blir minst 2-3 inlägg varje dag - antagligen fler!

Bloggen kommer innehålla:
Traditioner
Vad jag har gjort för juligt "idag" (det får ni, i och för sig, läsa här också)
Recept
Julklappstips
Dagens jullåt
Dagens svenska jullåt/julvisa
Och annat...

Du hittar den engelska julbloggen här.
0 kommentarer

Första advent

Äntligen är det första advent och det är bara 25 dagar till julafton.
Den här morgonen kändes magisk! Det är så juligt och underbart. Om det bara fanns lite snö!

Dagens frukost blev lussebullar och knäck som jag och mamma bakade/kokade igår. Inte så värst nyttigt. Men det behöver det inte vara när det är helg, tycker jag.

Adventsljuset tänder vi ikväll, eftersom pappa började jobba tidigt i morse innan min bror och jag hade vaknat.

1 kommentar