Förberedelser

Det har kommit rejält med snö de senaste två dagarna och jag kunde inte vara gladare. Här hemma förbereder jag för morgondagens pyntande och julbak genom grundlig städning och i datorn spelas White Christmas (filmen, inte låten).
 
Redan imorgon är det första december och dagen därpå är det första advent. Jäklar, vad snabbt tiden går i år.
 
Foto taget förra året. Riktigt såhär mycket snö har vi inte nu, men nära på.
jul julblogg snö vinter
1 kommentar

I kassen

Vad var det då som fanns i kassen jag fick med mig hem efter bloggträffen? Pappa hade med sig en julstjärna när han kom hem igår så jag var nästan tvungen att ha med den i bilderna. Det är ju ändå snart jul.
 
Lättglögg från Blossa med smakerna äpple och lingon. Jag tror bestämt att vi får ha lite glöggtest på söndag. Jag har varit väldigt nyfiken på de här smakerna trots att jag inte är särskilt förtjust i glögg.
 
Löpare från Spira Inredning. Jättefin tycker jag. Precis lagom modern.
Stämpel med texten "Änglar skapar mirakel och det gör även våra vänner" och vitt satinband från Slöjddetaljer. Bandet kommer nog att användas till både klappar och pomandrar. Stämpeln vet jag inte riktigt, men jag ska nog komma på något.
Washitejp från Darling Things. Det ska bli kul att experimentera med den.
 
Darling things ville dessutom erbjuda mig och mina läsare 10% rabatt.  Rabatten gäller hela sortimentet fram till den 20:e december. För att ta del av rabatten, ange koden "tomten" i kassan (under "eventuell rabattkod").
 
Handkräm, mascara, te (tranbär och gojibär) och kaffe från apoteket.
Handkrämen är underbar! Den luktar väldigt gott av gröna äpplen och mynta och jag kan inte sluta sniffa på mina händer och dessutom blev händerna genast mindre torra. Mascaran tycker jag om då den inte är riktigt lika tjock som den jag vanligtvis brukar ha. Det är skönt att inte vara supersminkad ibland. Teet är helt okej, men det är nog bara för att jag har lite svårt för grönt te, trots att det ska vara så bra för en. Kaffet får Robert eller far testa någon gång, då jag inte alls är ett fan av kaffe och inte skulle ge en rättvis recension.
 
Och från Skansen:
Glögg och senap från Gubbhyllan, litet bulljus och ett litet vanligt ljus från de härliga damerna i julverkstaden och glöggkryddor. Är det någon som har någon idé vad man kan använda glöggkryddorna till om man inte vill göra egen glögg?
 
Stort tack till alla företag som sponsrade oss.
jul julblogg julbloggsträff julbloggsträff 2012
1 kommentar

Ett foto i timmen på första advent

Marie skrev för ett par dagar sen om hennes idé att ta ett foto i timmen på första advent. Jag ska försöka hänga på, men det kan bli lite krångligt då jag kommer vara med min kör en stor del av dagen och troligen inte kommer ha tid att ta foton. Men jag ska försöka. Annars kan man kanske göra det på julafton eller nyår?
jul julblogg
3 kommentarer