Tjugondag Knut

För tre dagar sedan var det tjugondag knut. Har alla tagit undan sitt julpynt nu?

Det har inte jag gjort! Som sagt brukar vi inte ta undan det förrän mycket senare. Pappa föreslog att vi skulle ta undan lite av pyntet den här helgen men fick ett "surt" Nej till svar från mig. Jag tycker alltid att det blir så trist och tomt när man har tagit undan allt och vill åtmisntone ha kvar sakerna så länge vi har snö.

På tal om snö: Det här har varit den bästa vintern jag kan minnas! Jag kan inte ens komma ihåg när det var snö på både julafton OCH nyårsafton och nu har det hållit i sig ännu längre än så. Man brukar säga att ju kallare vintrarna är desto finare somrar får vi. Jag hoppas att det stämmer i år.

Jag tänkte lägga in några julbilder, men jag är för lat för att hämta kameran.
2 kommentarer

Jag har tappat julkänslan

Det känns som att det snart är dags att lägga ner bloggen för den här julen. Jag har tappat julkänslan och den har varit borta sedan nyår. Men händer det något juligt eller något liknande skriver jag självklart om det i bloggen, även om det är mitt i sommaren. Följer ni mig på bloglovin' får ni ju veta så fort jag skriver något.

Men än ska vi inte plocka undan julpyntet och granen dricker och dricker och barrar knappt alls så den ska nog inte slängas ut än på ett tag. Vi brukar inte ta bort allt på tjugonda knut, utan allt sitter kvar rätt så lång tid efteråt. Det blir alltid så väldigt tomt när vi tar bort julpyntet och julgranen, tycker jag.
0 kommentarer

Min nyårsafton

Jag började skriva det här inlägget flera gånger, men av olika anledningar hittade de aldrig fram till bloggen.


Jag hoppas att ni alla hade ett trevligt nyår och att ni får ett bra 2010.


Summering av nyårsafton:
Vi hade planerat att vi skulle äta vid åttatiden, men så blev det inte, utan vi åt först vid halv elva. Det tog lång tid innan maten var klar, bland annat för att min kaka tog längre tid att göra än jag trodde och jag behövde ugnen.

Efter middagen var det inte lång tid kvar innan tolvslaget så vi tog fram snittar (tunnbrödrullar med lax och skagenröra; crustader med skagenröra; formfranska med köttbullar och gurka; hamburgerkött med pepparrot), champagne och Trocadero. Jag kunde inte ens dricka ett halvt glas champagne. Det var vedervärdigt, så jag höll mig till Trocaderon efter det.

Lite senare åt vi min mandel- och päronkaka. Den hade en rätt så ovanlig smak, men var riktigt god.
0 kommentarer