Inte en lugn stund

Jag har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna. Inte en lugn stund!
 
I fredags var jag och kollegorna, som jag berättat förr, på företagets julfest med 20-tals/Gatsby-tema. Såhär såg jag ut då:
 
Jag arbetar för ett företag som är inhyrt för att sköta receptionen, bl.a. hos ett annat företag. Båda dessa företag hade julfest samma dag och på samma ställe - dock i olika lokaler - så vi tackade ja till båda festerna. Största delen av kvällen höll vi oss till det förstnämnda företagets fest, men sedan begav vi oss iväg mot nästa fest för att iallafall visa oss. Att säga att vi var mal placé på den festen vore en underdrift, med tanke på kläderna. Men vi gav iallafall alla ett gott skratt vilket var helt värt det. Nog var det skönt att vi var ett gäng på fyra personer där, annars hade jag känt mig riktigt dum.
 
Resten av helgen har ägnats åt att pynta lägenheten. När man sköter det jobbet helt solo tar det evigheter, särskilt om man dessutom måste ut i regnvädret för att köpa nya saker. Men jag är supernöjd nu när jag är klar. Det enda som fattas nu är julgranen men det dröjer tills den kommer in. Jag ska försöka få till lite foton att visa er imorgon.
0 kommentarer

It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

Den titeln tänker jag varje gång jag stiger utanför dörren nuförtiden (och snart även innanför dörren) för nu börjar det verkligen bli juligt där ute! Jag har sett flera granar uppställda längs vägen till jobbet, och från flera balkonger lyser ljusslingor och lyser upp tillvaron. Även några adventsstjärnor och adventsljusstakar har mina ögon skådat.
 
Även på jobbet har julen börjat flytta in. Idag fick vi in kontorets enorma julgran. Jag ser SÅ fram emot att få klä den imorgon. Vi hade tänkt sätta dit toppstjärnan innan vi reste den eftersom det är nära omöjligt att sätta dit den när granen väl är på plats. Men tyvärr gick stjärnan sönder! Vårt kontor är långt ifrån civilisationen (dvs. butiker). Endast ICA och Indiska finns i närheten, men vi sprang till båda två i hopp om att hitta en ny, men tyvärr utan någon tur. Så nu ligger originalstjärnan och torkar efter att ha limmats. Jag vill då inte vara den som på något vis ska få dit den nu...
 
Dagens jullåt blir... you guessed it. It's Beginning To Look A Lot Like Christmas. Det finns så många olika versioner av den, men min favorit är Bing Crosbys.
 
Imorgon blir det troligen inget inlägg eftersom jag ska på julfest med kollegorna efter jobbet. Jag kommer antagligen vara för trött för att skriva något när jag kommer hem.
0 kommentarer

En månad?!

Idag är det exakt en månad till julafton och på söndag är det första advent. Nu börjar tiden gå alldeles för snabbt igen! Jag har inte hunnit köpa mina domherregardiner än och de måste jag ha till på lördag så att de kan sättas upp då. Ska även införskaffa gardiner till kök och vardagsrum. Jag har äntligen lyckats få pappa att gå med på att ha julgardiner, så länge de är tunna/lätta och inte skymmer utsikten. Fine by me (även om jag älskar våra gamla julgardiner, men jag får väl spara dem till mitt framtida egna hem), så länge vi har några över huvud taget.
 
Nu är det dags för mig att göra en ordentlig julplanering, särskilt när det kommer till godismakande och bakande, annars hinner jag aldrg. Tack och lov har jag ledigt från jobbet 21-23 december, så jag har hela fem lediga dagar innan julafton där jag kan fixa det som inte är klart än.
 
Julklappar ska jag försöka beställa online i år, i den mån det går. Jag hinner helt enkelt inte med att gå och handla i butiker, förutom på helgerna och då är ju alla ute och letar klappar också.
 
Idag avslöjades även årets julklapp av HUI. En robotdammsugare...
Hur tråkigt är inte det? Och inte direkt något som är nytt för i år eller har fått ny relevans i år, iallafall i min erfarenhet. Nej, jag är inte nöjd.
0 kommentarer